Милен Маджаров е на покрива на затвора

Осъденият на доживот е извършил убийство през 2004 г.

Милен Маджаров е на покрива на затвора | StandartNews.com

Пандизчията на покрива на бургаския затвор, за който Стандарт Нюз съобщи, е Милен Маджаров. Той излежава доживотна присъда за убийството през октомври 2004 г. на Димитър Арабаджиев. Затворникът продължава да виси на покрива на затвора.

Тогава състав с председател Захарин Захариев призна подсъдимия за виновен в убийството на Арабаджиев, като умишлено го е пробол с нож в корема. Доживотния затвор за Маджаров бе постановен при първоначален специален режим.
Съдът постанови още убиецът да плати на родителите на жертвата неимуществени вреди в размер на 70 хил. лв. и сумата от 2 234 лв. за имуществени вреди.

Убийството на Димитър Арабаджиев бе извършено на 12 октомври в градинката на помощно училище "Отец Паисий". Във въпросната вечер Димитър Арабаджиев е тренирал на лостовете в същото училище. Той е станал свидетел на спречкването на Маджаров с две момчета, които се е опитал да защити. Намесата му в разправията се оказва фатална за него.
Маджаров твърди, че не е искал да убива, а е извадил ножа само за да го сплаши и не е разбрал, че го е пробол. В следствие на огромна кръвозагуба от засегнат голям кръвоносен съд, Димитър умира преди да пристигне Бърза помощ.
Според съдебно-психиатричната експертиза Милен е бил вменяем и е съзнавал какво върши.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай