Майката на убиеца Мартин готвела бягството му

Гледали като писано яйце 7-годишната Кристин, след месец тя трябваше да е в първи клас

Майката на убиеца Мартин готвела бягството му | StandartNews.com
  • Гледали като писано яйце 7-годишната Кристин, след месец тя трябваше да е в първи клас

Майката на Мартин Трифонов, който беше арестуван за зверското убийство на 7-годишната Кристин от сливенското с. Сотиря, е подготвила раницата му за бягство. Това съобщи "Монитор", позовавайки се на разказите на трима от доброволците, участвали в издирването 21-годишния бивш затворник. Информацията бе потвърдена и от окръжния прокурор на Сливен Пламен Стефанов.

Бабата на Мартин пък разказа за бТВ, че преди време внукът й е посягал на друго момиче. "Знам това от дъщеря си", разказа възрастната жена. По време на брифинга на МВР в петък в Сливен стана ясно, че роднините на Мартин са знаели за извършеното от него престъпление.

Детето беше намерено в безпомощно състояние, изнасилено и зверски пребито, в четвъртък вечерта край село Сотиря. По-късно то почина от раните си.

Трагедията се разиграла в ранния следобед на Голяма Богородица. Тогава 7-годишната Кристин отишла до близкия магазин, за да вземе сладолед и 2 бири за дядо си. Пред магазина стои 21-годишният Мартин Трифонов. Пиел енергийна напитка, купена от магазина. Взел и 200-грамова домашна ракия, която обаче била за неговия баща според думите на съпругата на собственика на магазина Цонка Иванова, съобщи още "Монитор". Мартин е стоял пред магазина около 1 час. Никой не е видял кога точно мъжът тръгнал след детето. Към 5 часа дядото на Кристи взема семейния пинчер и тръгва да търси внучката си и вижда чехъла на детето в близост до спирка "Стефан Савов", зад която Мартин е захвърлил телцето на момиченцето. Първоначално дядото не намира детето, но съседка го съветва да следва кучето.

Когато дядото намира Кристин, тя все още диша. Устата й е запушена с пликче от хляб. Дядото отпушва устата й и тя успява да каже само „Дядо, дядо”. Въпреки че детето веднага било откарано в болница, то издъхнало от раните си.

За Кристин всички в селото казват, че е добро и възпитано дете, добре гледано. Главно е отглеждано от баба си Милка и дядо си Красимир, докато майка му Гергана работи в Слънчев бряг, предишната работа на майката е била в консервен завод в Нова Загора. Майката и бащата на момичето са разделени. Кристин е ходила редовно на детска градина, трябвало е тази година да започне училище. Емилия, бабата на доброволеца Дончо, казва за нея: „Гледана е като писано яйце.”

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай