Неделя,

Кой е валиумният изнасилвач и как ще бъде съден?

450
Кой е валиумният изнасилвач и как ще бъде съден?
A
A
A

Йохан Стелингверф, станал известен като "валиумния изнасилвач" е охраняван денонощно в дома си, където е под домашен арест. В сряда той беше отведен от полицията за разпит заради втора жертва, която установиха разследващите. Тя е от унгарски произход.

Жената е пристигнала у нас, била е разпитана пред съдия. Разпитите са продължили до късно през нощта, заради което наблюдаващият прокурор не е могъл да повдигне обвинение на Йохан. Той бе доведен отново в жилището си, където полицаи от СДВР го охраняваха.

Само по NOVA говори 32-годишната софиянка, заради която Стелингверф е под домашен арест. Тя категорично отказа да говори пред български медии. Журналисти от недерланската телевизия „Канал 6” се свързаха с NOVA  за подробности по случая, който те следят от 10 – 15 години.

Пред тях жената реши да говори за случилото се. Самоличността й е скрита. Самата тя казва, че дава това интервю, за да предупреди и други потенциални жертви, а такива има. С NOVA се свързаха още жени, които решиха да останат анонимни.

Йохан Стелингверф  трябва да напусне жилището си утре, независимо какво реши съдът, защото договорът му за наем изтича. Собственикът му казал незабавно да освободи апартамента. Както през годините, така и сега, Йохан Стелингверф отрича да има вина и да е извършил какво ти да било престъпление, за това което твърдят жертвите и свидетелите. Очаква се наблюдаващият прокурор да повдигне обвинение за друго престъпление и той да бъде отведен от дома му, а мярката му да бъде променена в по-тежка.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички