Кошмар: 19-годишен изнасили, ограби и уби жена

Тялото на жертвата е намерено на 7 май, по него е имало общо 27 прободно-порезни рани

Кошмар: 19-годишен изнасили, ограби и уби жена | StandartNews.com

Тежко престъпление в Силистренско – 51-годишна жена от с. Скала е била ограбена и впоследствие убита. За престъплението е задържан 19-годишен мъж от същото село, съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна, цитирани от „Фокус“. 

Тялото на жертвата е намерено на 7 май, по него е имало общо 27 прободно-порезни рани в областта на гърдите, лява ръка и гръб. Установено е, че смъртта ѝ е настъпила вследствие на остра кръвозагуба. По думите на роднини жената е била и изнасилена. 

При огледа на местопроизшествието е констатирано, че в спалнята на жената има множество разхвърляни дрехи и вещи, празни дамски чанти и портмоне. Установени са липси на пари и златни накити. Автомобилът на жената също е отнет, като колата е намерена след пътно произшествие в съседно село. 

Задържаният за тежкото престъпление е направил самопризнания и е привлечен към наказателна отговорност. За деянието законът се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. 

В Окръжен съд – Силистра е внесено искане за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо 19-годишния мъж.

Според Прокуратурата съществува реална опасност обвиняемия да се укрие или да извърши друго престъпление, както и възможността да напусне пределите на страната и да възпрепятства разследването.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай