Спецполицаи заловиха нападателите на Слави Ангелов

На място са главният прокурор Иван Гешев и главният секретар Ивайло Иванов

Спецполицаи заловиха нападателите на Слави Ангелов | StandartNews.com

Спецакция по залавянето на поръчителите и нападателите на журналиста Слави Ангелов е проведена в София, съобщава NOVA Тя е извършена под надзора на Специализираната прокуратура и екипи към СДВР. Масираното полицейско присъствие има в района на улица „Черковна“ №20, близо до кръстовището с "Владимир Вазов". Има задържани и в кварталите в полите на Витоша.

Операцията е започнала след 10 часа. По неофициална информация на БНТ, част от задържаните са от футболна агитка.Намерен е и мобилният телефон, с който е сниман побоят над журналиста.
На място са главният прокурор Иван Гешев и главният секретар Ивайло Иванов. "Извършват се действия под надзора на Спецпрокуратурата за група, занимаваща се със силови действия, включително и нанасяне на телесни повреди. Един от случаите, които се разследва, касае Слави Ангелов", съобщи Иван Гешев. „Извършват се активни действия по разследването, претърсване на автомобили и адреси. Не мога да потвърдя колко хора са задържани за 24 часа. В рамките на утрешния ден наблюдаващите прокурори ще преценяват кои ще бъдат привличани към наказателна отговорност”, поясни той, уточнявайки, че това е информацията, която към момента може да бъде изнесена, без да се пречи на разследването.

Акцията е в къща, която прилича на частен имот, с изрисувани националистически символи. Разследващите са наблюдавали от седмици заподозрените. По неофициална информация бандитите са разследвани за търговия с дрога, рекет, лихварство и други престъпления. Намерени са и оръжия.

Преди около месец главният редактор на "168 часа" Слави Ангелов беше нападнат с метални тръби на път към дома си и беше приет в болница ИСУЛ. Тогава записи от камерите в района на нападението бяха иззети, а извършителите на побоя се издирваха. По неофициална информация Ангелов е пребит заради работата си като журналист.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай