Хорър: Веско излизал с Крис, но после с приятел го разфасовали. Защо?

Убиецът променил стила си на обличане, започнал и да тренира

Хорър: Веско излизал с Крис, но после с приятел го разфасовали. Защо? | StandartNews.com

Убиецът на Кристиян Пеев се правел на загрижен и дори търсел жертвата заедно с приятелите му. Веско Вълчинов постоянно разпитвал кой какво е открил и дали е звънял в полицията.

Това споделиха пред „Телеграф“ близки на зверски разфасования мъж в София. Убийството потресе София с жестокостта на последващото разрязване на тялото и хвърлянето на месо в тоалетната.

В момента и убиецът Вълчинов, и помагачът му Константин Суботинов са с постоянна мярка „задържане под стража“. Бившият барман дори признал за зверството, но посочил с пръст Суботинов, че той е разфасовал трупа на Пеев.

Близост

41-годишният Кристиян и десет години по-младият Вълчинов се сближили преди 5-6 години, разказаха полицаи. От около година обаче бившият барман започнал редовно да излиза по заведения с Крис, от което приятелите на убития недоумявали. Като го питали на какво се дължи тази дружба, мъжът отговарял, че Веско бил верен и на него можело да се разчита.

Убиецът променил стила си на обличане, започнал и да тренира. Демонстрирал по-висок стандарт на живот, но в същото време никой не знаел с какво се занимава. От прокуратурата обявиха, че двамата с жертвата са имали проект да правят бизнес с криптовалута, но той е останал нестартиран.

Освен това Веско дължал 2000 лв. на Крис. Пред познатите си обвиненият в зверската касапница обяснявал, че изкарва пари от някакъв бизнес в чужбина.

Телефон

Разследващите предполагат, че мотивът за убийството е именно отказът на Пеев да финансира общ бизнес с бившия барман. Самата екзекуция Веско извършил, като ударил с гира Крис в главата, а след това разфасовал тялото.

Извикал да му помага да се отърват от останките приятеля си и също барман Константин Суботинов.

По време на мярката мъжът сподели, че Вълчинов го извикал в дома в центъра на София. В банята видял окървавения труп на Пеев и излязъл на терасата, където пушел 40 минути.

След това двамата отишли да купят лопати и чували. С кола и с такси извозвали части от Пеев към Витоша. Веско закопал главата и част от скелета на приятеля си. В кофи за боклук из цяла София също хвърляли чували.

Братовчед на Крис разбрал, че нещо става, и подал сигнал, че е изчезнал. Приятели на мъжа също започнали да го търсят, като с тях се движел един от дните и Вълчинов. Не показвал емоция, твърдял, че най-вероятно Крис е някъде на купон и ще се прибере. Няколко дни по-късно пък се хвалел, че минал детектор на лъжата.

Наказания

Ако бъде признат за виновен, Вълчинов може да получи от 15 до 20 г. затвор или доживотен без право на замяна. Помагачът му пък е с обвинение за лично укривателство и може да отнесе до 5 г. решетки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай