Искат по-големи присъди за порно в нета

Искат по-големи присъди за порно в нета | StandartNews.com

Варна. Необходимо е спешно да се направят промени в законодателството, които да гарантират по-строги наказания за притежателите на порносайтове и порнографски снимки. Това каза във Варна координаторът на Националния център за безопасен интернет Георги Апостолов. По думите му сега
санкцията е до 1 година затвор и 3000 лева глоба, а според закона за електронната търговия разследващите органи могат да получат трафични данни, само ако за престъплението се предвижда до 5 години затвор.
Това разминаване пречи за разкриването на подобни
престъпления.

В България 41 процента от младежите на възраст между 9 и 16 години ползват мобилен интернет, допълни Апостолов. Според него по този
показател страната ни се нарежда на трето място в Европа. Проблемът обаче е, че чрез социалните мрежи педофилите могат бързо да откриват младите потребители, които реагират на техните покани.

Опасна тенденция е и снижаването на възрастта за детска порнография. Над 20 процента от съдържанието в интернет през последната година е с хлапета от една до три години, посочи координаторът на Националния център за безопасен интернет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай