Имотната мафия остави рок звезда без покрив

Имотната мафия остави рок звезда без покрив | StandartNews.com

Китаристът от Перник свирил с Фънки, Милена Славова и "Ера"

Имотната мафия остави без покрив рок музикант от Перник. От месеци популярният китарист Стоян Стоянов ходи из града като сянка да търси препитание и място къде да пренощува като просяк. Измамата станала ясна, след като приятели го видели да спи на сцената в градския парк, където Стоян многократно е свирил. Музикантът паднал жертва на апашите с "помощта" свой близък приятел. "Къртицата" заживяла при Стоян и така се добрала до документите за собственост на апартамента. Близки на музиканта допускат, че в схемата е замесен пернишки лихвар. Мнимият приятел предал на мошениците нотариалния акт на жилището, което Стоян наследил от родителите си. След това го подмамили да подпише документи, че продава апартамента срещу обещания, че ще го настанят на квартира и ще му плащат наема.

Стоян е една от легендите на пернишката рок музика. През 80-те и началото на 90-те години на миналия век сформира няколко местни рок банди. Свирил е с Милена Славова и група "Ера", работил е в Скандинавия, заедно с Фънки. Преди няколко години музикантът

пострада тежко при катастрофа

След инцидента не успя да се възстанови напълно и беше инвалидизиран. Негов настойник стана майка му, но тя вече е покойница. Единственият роднина на Стоян е негова братовчедка, която се грижела за него до появата на новия "приятел". Тя настоявала да си пие редовно лекарствата, за да не губи памет и разсъдък. През последната година-две обаче, музикантът не се виждал с нея и семейството й.

Независимо от влошеното си здраве, Стоян от време на време се качваше на сцената за радост на многобройните си фенове. Последното му запомнящо участие беше на откриването на възродената в Перник "Китариада" преди 2 г. Именно разклатено здраве на музиканта е помогнало на мошениците при покупко-продажбата - те са приложили фалшиво медицинско за здравословното му състояние. Апашите

ошушкали Стоян "до голо"

Отмъкнали дори китарата и цялото му музикално оборудване - единствените ценности, които рокаджията притежавал. Останалият багаж изхвърлили пред блока, а мебелите - нацепили. По-късно апартаментът бил препродаден на нов собственик. На всичкото отгоре мнимият приятел на Стоян прибрал и личната карта на музиканта и чрез фалшиво пълномощно близо година заедно с майка си получавал инвалидната му пенсия.

Съседи на Стоян, които разбрали какво се случва, подали сигнал до прокуратурата и полицията. Органите на реда обаче били безсилни, тъй като документите са подписани собственоръчно от музиканта. От прокуратурата отказват да образуват преписка, като се позовават на фалшивото медицинското свидетелство, според което Стоян бил с "правилен по форма мисловен процес". Стоян

обаче е с 91% инвалидност

и няма как да взима решения сам за себе си, обясняват неговите близки. Приятелите му успели да приберат обратно култовата китара и техниката и сега търсят топла стая, където Стоян да изкара поне зимата. Временно той е приютен от добри хора, но се нуждае и от специализирана помощ, защото забравя да си пие лекарствата, а това влошава състоянието му. Общинските власти също вече са ангажирани със съдбата на виртуозния китарист от близкото минало. В момента свободни места в специализираните социални заведения в Перник няма, затова са направени постъпки Стоян да бъде настанен, където е възможно в друг град.

Беднякът милионер осъмна клошар

Съдия-изпълнител изхвърли фалиралия богат наследник на улицата

Имотната мафия остави на улицата и 21-годишния Милен Паунчев, който заради измамата стана известен като бедняка милионер от Пловдив. През 2013 г. той наследява имоти за милиони, но ги губи за по-малко от година. Преди седмица Паунчев бе изхвърлен от съдия-изпълнител от последния си дом и така момчето остана на улицата.

В продължение на 20 дни, през март-април 2013 г., един след друг умират двамата родители на Милен. Първо баща му, а след това и майка му.

Младият мъж става наследник на 100 дка земи в един от най-скъпите пловдивски квартали "Остромила". Милен започва да живее като шейх - има 3 луксозни коли, наема си с охрана, хвърля луди пари и обзавежда къщата си с италиански мебели за 150 000 лв. Пилее хилядарки с лека ръка в нощните клубове.

Веднага след смъртта на родителите си Милен се свързва с двама местни бизнесмени и започва да разпродава земите и апартаментите. За броени месеци богатият наследник прехвърля всичките 100 дка на порции. Последният документ отпреди половин година сочи, че е прехвърлил 17 дка на фирмата "Евелина Трейд". Накрая тя получава и апартамента на Милен. За да го спаси, той уж го продава на свой приятел преди това. Но "Евелина трейд" все пак успява да го вземе срещу скромната сума от 42 000 лв. Така за по-малко от година Милен Паунчев профуква всичко. Самият той твърди, че е станал жертва на имотната мафия. Но под всеки документ стои неговият истински подпис.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай