Главният секретар: Убитият има 5 огнестрелни рани

Главният секретар: Убитият има 5 огнестрелни рани | StandartNews.com

София. Убитият снощи в кв. "Крива река" компютърен специалист е прострелян с 5 куршума, съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. 

"На този етап, това, което може да се каже е, че имаме пет огнестрелни рани. Гилзите са повече и явно е стреляно с многозарядно оръжие", обясни Лазаров. 

Сигналът за простреляно лице е постъпил снощи в 20. 40 ч. Веднага на място изпратен екип полицаи. По първоначални данни на МВР явно е имало някакво спречкване или противоречие между убития и неустановено лице. "Какви са мотивите, оттук нататък ще се изяснява в хода на разследването", каза главният секретар.

Той подчерта, че със сигурност ще се изследват всички версии и призова да се изчака разследването да установи конкретни факти и данни. "Към момента не бива да изключваме нито една версия", каза Лазаров. "Ние ще положим всички усилия, за да разкрием кой е извършителят на това деяние", обеща главният секретар.

38-годишният мъж бе застрелян на паркинг в близост до 19 СОУ "Елин Пелин" в кв. "Крива река". Нападателят е успял да избяга и в момента се издирва.

"Солидарен съм с исканията на служителите на МВР. Подкрепям ги", заяви Светлозар Лазаров по повод обсъжданите промени в пенсионната система за увеличаване на пенсионната възраст за служителите в МВР и МО. Главният секретар каза, че снощи се е срещнал с част от синдикалните организации в МВР, които заплашваха с протестни действия. Лазаров отбеляза, че има становище на политическото и на професионалното ръководство против промени в социалната сфера по отношение на служителите на МВР. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай