Гешев: Предотвратихме подпалването на Видин

Двама престъпници опитали да запалят граничното полицейско управление

Гешев: Предотвратихме подпалването на Видин | StandartNews.com
  • Двама престъпници опитали да запалят граничното полицейско управление

Видин можеше да гори една седмица. Това обяви зам.-главният прокурор Иван Гешев на извънреден брифинг по повод предотвратен палеж в областния град.
Две лица са се опитали да проникнат и да подпалят граничното полицейско управление във Видин. Благодарение на разположени постове из целия град обаче палежът е бил предотвратен.

Полицаите в града получили от свои източници информация, че се готви голямо престъпление във Видин или Монтана, но не било ясно точно за какво става въпрос. Затова били предприети извънредни мерки. Разположени били постови из града, което дало резултат.

"Във вторник през нощта е констатиран опит да се проникне на територията на граничното полицейско управление. На мястото най-вероятно е щял да бъде извършен палеж. Там е имало 10-тонна цистерна, други нефтени продукти, а през улицата има бензиностанция. Както каза един колега, ако този палеж се бе случил, Видин щеше да гори една седмица", обяви Гешев.

В лицата са намерени 8 бутилки с бензин със съответните атрибути за възпламеняването им, които са щели да доведат до голяма експлозия и пожар. Случаят може да има връзка и с предишни палежи, тъй като има сходство на почерка. Особено съвпадение има със случай, при който е запален автомобилът на разследващ полицай във Видин, а след това е направен опит да бъде запален и апартаментът му - до палеж се е стигнало, но подпалвачите объркали жилището.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов уточни, че не са ясни мотивите за посегателството срещу полицая, но най-вероятно са свързани с неговата работа. Той уточни, че задържаните две лица не са криминално проявени.

"Благодаря на денонощнта работа на Национална полиция и прокуратура Видин. Благодарение на тяхната работа се предотврати подпалването на града. Това е истината. Гражданите на града може да се гордеят с местната си полиция и прокуратурата", обяви Гешев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай