ГЕРБ преби свой кмет, харесал ДПС

Благомир Станев бил поканен "да празнува"

ГЕРБ преби свой кмет, харесал ДПС | StandartNews.com

Благомир Станев - кмет на с. Белгун, е бил пребит в офиса на ГЕРБ в Каварна късно вечерта след изборите, каза той пред Добруджа ТВ. Станев е бил поканен да празнува победата на партията, но там го причакали съпартийците му Илиян Събев и Йордан Стоянов, председател на общинския съвет в морския град.

Причина за нападението според разказа на Станев е, че няколкото души от Белгун са гласували за ДПС. Според протокола от местната секция бюлетините за движението са 11, а за ГЕРБ - 46. За сравнение през 2017 г. гласовете за ДПС са били само 3.

Всичко започва в 03:30 през нощта, когато двама се появяват пред дома на Благомир Станев в с. Белгун и му казват, че го очакват в партийната централа на ГЕРБ в Каварна, за да отпразнуват изборната победа. Пристигайки там, Станев тръгнал да честити победата Илиян Събев, който обаче го посрещнал с думите:

"Ела тука бе, сине майчин, ти за ДПС ли работиш?"

Последвали още обиди, удари с юмруци, ритници и дори нападение с нож. Принудили го да се откаже и от членството си в партията. Според твърденията му от него поискали и да подпише и заявление, че се отказва от кметския си пост, за да "назначим удобен за нас човек". Той отказал да подпише и отнесъл още бой.

Малко след пет сутринта го пуснали да си ходи. Станев първоначално решил да мълчи за случая. Сутринта обаче разбрал, че не е единственият, получил "покана за празненство" в ранните часове на деня и днес подал жалба в Окръжна прокуратура - Добрич.

По негови думи сред другите заплашвани са Севинч Касабова - координатор на ДПС в морския град, както и бившия кмет на Каварна Цонко Цонев, който според биячите бил "следващият наред".

Пред OFF news Цонко Цонев потвърди, че също е получил обаждане в 03:58 ч. сутринта, на което обаче не е отговорил. Според него побоят е "предупреждение" към всички с близки отношения с Севинч Касабова. Той твърди, че посланието на побоя е "Внимавайте това да не се случи с Вас".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай