Гастрольорите обрали и трезора на Али Баба

Гастрольорите обрали и трезора на Али Баба | StandartNews.com

София. Групата на "Гастрольорите", която МВР залови вчера, е участвала и в други известни грабежи. Петимата задържани имат пръст в обира на трезора на ул. "Евлоги и Христо Георгиеви" през април 2011 г., смятат ченгета. При него бяха разбити 1000 касетки с пари и документи, а двамата гардове жестоко пребити и завързани.

Собственикът на трезора Борислав Ралчев също бе задържан, тъй като стана ясно, че се е занимавал с лихварство и е изнудвал клиентите си. Тогава Ралчев придоби медийна известност с прозвището Али Баба. Полицията така и не може да изясни докрай какъв е размерът на щетите, тъй като голяма част от пазените там пари са били нелегални. Предполага се, че крадците са били клиенти на Али Баба, тъй като гардовете ги познавали. Те не се усъмнили, че ги търсят в 2 часа посред нощ и им отворили. Веднага след това единият пазач бил повален на пода, а другият обезвреден със сила и заключен в друго помещение.

Според полицаите петимата задържани са обирали скъпарски апартаменти, където са съхранявани големи количества пари кеш. Набезите им са осъществявани след предварително проучване и набиране на информация за богаташи, които предпочитат да държат "мръсни пари" в домовете си или частни трезори. Разучавали подробно системите за охрана и начините за проникване. Обикновено "заработвали" между 50 000 и 100 000 лева при такъв обир. Често жертвите им дори не подавали жалби в полицията, тъй като нямало как да оправдаят причините за държането на такива суми в жилищата си.

"Ггастрольорите" са Марлоан с 31 регистрации за кражби, Илиян Дългия, който е бил залавян за обири, побой и незаконно притежание на оръжие, Илиян Муци, който е търгувал с акцизни стоки и Житомир - бивша барета. Последният арестуван е Ангел, който е действащ надзирател в затвор. Те бяха заловени с два сака с неизвестна сума пари на излизане от къща в курорта „Свети Влас”. По-късно полициаите откриха при тях оръжие, полицейски екип и наркотици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай