Футболен рефер се гръмна от любовна мъка

Футболен рефер се гръмна от любовна мъка | StandartNews.com

Сбогом, ще се видим на погребението ми, написал в прощалния SMS

Футболен рефер от пазарджишкото село Мирянци се самоуби на стрелбище край Пловдив. Драмата се разигра във вторник следобед на стрелковия комплекс в село Войводиново, в близост до магистрала "Тракия". Според разследващите причина за трагедията е любовна мъка, тъй като гаджето му го зарязало преди месец.
Преди да си тегли куршума, 26-годишният Христо Андреев изпратил прощален есемес на приятелката си. "Сбогом, ще се видим на погребението ми", написал в съобщението младият мъж няколко часа преди да напусне този свят. След като приятелката му получила фаталното съобщение, веднага позвънила по телефона на стрелбището в село Труд, където Христо се канел да ходи. Момичето предупредило служителите да не пускат младежа да стреля, защото имал намерение да направи най-лошото.
Малко по-късно същия ден Андреев наел такси, което да го закара до стрелбището. Тъй като вече били предупредени за намеренията му, инструкторите там не го пуснали да припари до оръжията и го отпратили с обяснението, че нямат готовност за стрелби. Вместо да се откаже обаче, Христо си запазил час в стрелковия комплекс във Войводиново, където служителите не подозирали какви са намеренията му. Малко преди 15 ч. във вторник, отново с такси, той пристигнал там. Представил се за човек, завършил военно училище, и казал, че е дошъл да постреля за удоволствие. Наел пистолет "Зиг Зауер", боеприпаси и инструктор. Когато минал задължителния инструктаж и Христо направил няколко пробни изстрела, служителят на стрелбището се дръпнал на 2-3 метра от него, за да не го смущава, докато се цели. Вместо да стреля по мишената обаче, Христо изведнъж налапал дулото на пистолета и дръпнал спусъка. По това време на стрелбището не е имало други клиенти, а само хора от персонала, които станали свидетели на драмата.
На мястото на трагедията веднага пристигнали криминалисти и полицаи. Оръжието на самоубийството е иззето за експертиза. Служители на комплекса са дали показания на място, а днес са били викани за допълнителни сведения в Районното. Мястото на инцидента е огледано и документирано от специалистите, а тялото на самоубиеца е откарано за аутопсия.

Екип на в. "Марица"

Колегите от Военното: Беше джентълмен №1

Той беше най-милият и най-усмихнатият човек на света. Колеги сме от университета и толкова близки приятели тогава. Заради една любов си съсипа живота. Имаше толкова мечти, беше най-милият и голям джентълмен. Винаги е искал да помага и винаги го е правел. Сега защо така направи... Почивай в мир, Ице!!!!

Звъннал на майка си, че пазарува дрехи

В пазарджишкото село Мирянци, откъдето е Христо, хората бяха шокирани от трагедията с момчето. "Отишъл е да стреля с пистолет за удоволствие и в един момент е решил да се самоубие", коментира потресеният кмет на Мирянци Атанас Минчев. Той самият няма обяснение за постъпката на Андреев. От 4 години Христо е асистент-съдия във "В" група и се справяше добре със задълженията си, допълни Минчев. Христо не говорел много за себе си и дори да е имал проблеми, никой освен близките му не знае. Често го виждали в селото с приятелката му Мими, която е от Пазарджик. Христо живеел с майка си. Баща му е починал преди години. Има и брат, който живее Германия.
Последно звъннал на майка си във вторник към 11,30 ч. и казал, че е в Пловдив да си купува дрехи. След това повече не се обадил. Никой няма представа защо е прибягнал до толкова крайни действия. Младежът учил във военното училище във Велико Търново. Занимавал се и със земеделие. Имал оранжерии вкъщи. Съселяните му обаче рядко виждали Христо, тъй като през повечето време бил в старата столица на лекции. Всички го познават като усмихнато момче, което никога няма да те подмине и винаги ще те поздрави. Още не е ясно и кога ще бъде погребението, тъй като се извършва експертиза, която да установи причината за смъртта. Братът на Христо също се нуждае от време, за да се прибере в България.

Като съдия се справял отлично

Самоубилият се младеж от 6 години е в състава на съдийската колегия. От 4 години е асистент-съдия във "В" група. Във вторник той трябваше да бъде помощник на Цанко Миндалов в полуфинала за купата на България между Чико-Бунара и Хебър (Пазарджик).
Само преди 3 дни пък Христо Андреев е имал наряд в трета лига. Той е помагал на Цанко Миндалов на мача Рилски спортист - Пирин (Разлог), а самата среща е минала безпроблемно от съдийско естество.
Не знам да е имал проблеми. Беше добро и възпитано момче, коментира неговият шеф в местната съдийска колегия Красимир Камберов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай