Петък,

Френският съд връща Баневи у нас

От: Стандарт -
Френският съд връща Баневи у нас
A
A
A

Апелативният съд във френския град Екс ан Прованс разреши екстрадирането на Евгения и Николай Баневи в България заради разследването срещу тях, съобщи Нова телевизия. Семейството може в тридневен срок да обжалва решението. Ако не го направят, до десет дни Баневи  могат да бъдат предадени на българските власти. Ако има обжалване, има допълнителен срок от 30 дни, за да бъде разгледано от касационния съд. Според френски медии Евгения Банева се е провикнала още в съдебната зала, че ще обжалват екстрадирането.

Екип на Нова тв обаче разговарял с френския адвокат на Баневи  Венсан Пенар , който заявил, че на този етап не е сигурно, че ще обжалват. По-рано защитникът обяви, че семейството ще направи всичко възможно да осуети или отложи връщането в България.

"Целта ни е да извадим аргументи пред следствието, заради които може да бъде отказано предаването на Баневи на българските власти. Или поне да се зададат нови въпроси на България", обясни тогава Пенар. Явно обаче, че предоставените от българските власти даказателства срещу емблематичното семейство са били достатъчно убедителни за френските магистрати.  

Баневи бяха арестувани на летището в Ница на 26 октомври след издадена европейска заповед за задържане заради разследването срещу тях за длъжностни присвоявания, пране на пари, документни измами и данъчни престъпления. При задържането Николай и Евгения обясниха, че са се прибирали у нас с трите си деца.

Тагове: Баневи

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички