Ето кого обвиниха за намушкания младеж в столицата

Назначена е експертиза, от която следва да се установи дали кръвта по ножа е на пострадалия

Ето кого обвиниха за намушкания младеж в столицата | StandartNews.com

Софийска районна прокуратура повдигна обвинение на 17-годишен чуждестранен гражданин, който снощи намушка с нож 16-годишно момче на столичната улица "Пиротска", информира БНР. Обвиняемият е със статут на бежанец, няма постоянен адрес в България. С оглед опасността да се укрие извършителят е задържан за 72 часа с прокурорско постановление. 

На 23.09.2022 г.  на ул. "Пиротска“ обвиняемият Б.А. чрез нанасяне на удар с нож в областта на корема на К.В., му е причинил телесна повреда, посочват от прокуратурата. 

Софийската районна прокуратура ще вземе всички необходими мерки извършителят на деянието да понесе предвидената в закона отговорност. "Към настоящия момент е задържано едно лице, което не е български гражданин, повдигнато му е обвинение за извършена средна телесна повреда", заяви на брифинг прокурор Георги Иванов при Софийската районна прокуратура по повод инцидента:

"Ножът е иззет. Назначена е експертиза, от която следва да се установи дали кръвта по ножа е на пострадалия, както и да се установи дали евентуалният извършител е оставил свои следи, епителни клетки, по дръжката на ножа". 

"Искам да заявя, че в хода на разследването са били задържани и други български граждани, които впоследствие са разпитани като свидетели и са били освободени. Предстои да бъдат установени и още свидетели, които не са били установени от органите на Министерството на вътрешните работи към настоящия момент. Не са събрани доказателства други лица да са участвали в извършването на деянието. Събрани са доказателства за участието на едно-единствено лице към нанасянето на телесна повреда“, допълни прокурор Иванов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай