Ето как е ограбен инкасо автомобилът в мола. Невероятни подробности

Нови подробности за дръзкото нападение

Ето как е ограбен инкасо автомобилът в мола. Невероятни подробности | StandartNews.com

Излязоха подробности как е ограбен инкасо автомобилът в мола на столистното Околовръстно шосе.

ВИЖ ОЩЕ: Въоръжен грабеж в столичен мол. Украинска връзка

Грабежът е станал на ниво 0 от обекта. Автомобилът към момента е покрит с найлони и тече оглед на мястото, информира Нова тв.

Сигналът за престъплението е постъпил в МВР към 7:50 часа във вторник сутрин. От ведомството разказаха, че четирима маскирани и въоръжени бандити са участвали в кражбата.

Свидетел е видял коли, които се изтеглят от съседния голям магазин. Според първоначална информация бандитите първо са стреляли по гумите на инкасо автомобила и после са го обрали.

Инкасо автомобилът е превозвал касети за зареждане на банкомати. Все още не е ясно дали за една банка, или няколко. В мола има банкомати на различни банки, стана ясно на извънреден брифинг на полицията.

Наши предположения са, че нападателите са знаели маршрута, че толкова рано ще дойде инкасо автомобил, съобщиха разследващите.

В инкасо автомобила са били шофьор и служител, който е зареждал банкоматите. Колата с парите била тампонирана. Пред нея и зад нея спрели други автомобили, от който излезли четирима въоръжени нападатели. Те обезвредили инкасо служителите и взели касетките с пари. По всяка вероятност сумата е сериозна.

След като натоварили касетките в единия автомобил, нападателите се изтеглили. Двете им коли били с фалшиви украински номера.

По-късно бяха намерени две опожарени коли в кв. „Кръстова вада”. Предполага се, че са на грабителите.

Нападателите са били с тъмни, дрехи, ръкавици, маски с прорези на очите. Въоръжени били пистолети и може би и дълго оръжие.

"Излизайте! На земята", крещял единият бандит. Другите сложили белезници на мъжа, който е трябвало да зарежда банкоматите. На шофьора са нанесени няколко удари. И двамата са в шок.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай