Единият задържан призна за ужаса до Негован

Убийството на треньора по борба и съпругата му е извършено на 14 юли

Единият задържан призна за ужаса до Негован | StandartNews.com

Единият от задържаните е направил пълни самопризнания за намерените разчленени трупове край Негован. Първоначално двамата арестувани са прехвърляли вината помежду си, но в последствие Пламен Шляпашки е признал, че той е стрелял по треньора по борба Йордан Атанасов и съпругата му Марияна.

Убийството е извършено на 14 юли в апартамент на централния столичен булевард „Витоша”, съобщава Нова ТВ.

Освен Шляпашки е задържан и Георги Нанчев. Двамата са работили заедно по различни строителни обекти в страната. Задържани са именно на един обект в село Джурово. Предполага се, че Пламен Шляпашки е познавал жертвите от поне 15 години. Убийството е планиранo, а целта е била да откраднат пари. Преди време убитото семейство е продало апартамент в квартал „Гоце Делчев”. Треньорът по борба споделил, че лихвите в банките са много ниски. Това накарало и заподозрените да смятат, че държи парите от продажбата в дома си. След като не намират сумата, двамата заподозрени са откраднали семейни ценности, които са открити в дома на единия задържан. Предполага се, че Йордан Атанасов е споделил и за това, че дъщеря му живее в чужбина и не се чуват често.

След като убили Атанасов и съпругата му, убийците разчленили телата в банята на апартамента им в центъра на София, и ги изнесли в бидони. Почистили местопрестъплението с белина, но не са заличили всички следи.

Двамата задържани имат семейства и деца, има данни, че са съученици. От фейсбук профила на Пламен Шляпашки се вижда, че е любител на мотори.

Пламен ШляпашкиПламен Шляпашки

Пламен ШляпашкиПламен Шляпашки

Георги Нанчев се е занимал с риболов.  

Георги НанчевГеорги Нанчев

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай