Дрогираният шофьор от Айтос носел наркотици

Състав на Окръжния съд в Бургас остави за постоянно остава в ареста шофьора

Дрогираният шофьор от Айтос носел наркотици | StandartNews.com

Състав на Окръжния съд в Бургас остави за постоянно остава в ареста шофьора, който под влияние на метамфетамини блъсна 13 коли в в Айтос, уби 28-годишна жена и рани шестима души, сред които друга млада жена, родила три дни преди катастрофата.

В съдебната зала стана ясно, че в портфейла с личните документи на 51-годишния Кольо Иванов, намерен в кабината на товарния автомобил, е открит плик с метамфетамини. Това съобщи окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев, който наблюдава делото.

"Обвиняемият е знаел, че поема управление и то на тежкотоварна машина след употреба на наркотични вещества, което показва, че той е склонен да погазва правовия ред", изтъкна още прокурор Чинев.

"Не знаехме за наличие на наркотик в тира, но това все още нищо не доказва", коментира обаче адвокатът на Иванов - Бойчо Боев.

"Много е важно за спирачките, защото ако няма и наркотик и спирачките са отказали става случайно събитие , което той не е искал и става квалификацията съвсем друга, може и условна присъда да се изкара“, каза още Боев.

Справка е установила, че Иванов е системен нарушител на правилата за движение по пътищата, въпреки, че притежава категория за професионален шофьор и осъществява превоз на товари.

 Държавното обвинение настоя за налагане на най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража", тъй като става дума за деяние квалифицирано като особено тежък случай

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай