Петък,

Дрифтаджия от Варна отива в затвора

От: Редактор -
339
Дрифтаджия от Варна отива в затвора
A
A
A

Варненският апелативен съд отмени института на условното осъждане, приложен от Окръжен съд – Варна по отношение на подсъдим за катастрофа, довела до смъртта на пешеходец. Георги Г. ще бъде лишен от свобода за 3 години и от право да управлява моторно-превозно средство за 5 години, вместо определените от първата инстанция 4 години. Това събощиха от пресцентъра на въззивната инсанция, предаде Petel.bg.

Подсъдимият е признат за виновен за това, че на 12 август 2015 г. пред входа на УМБАЛ „Света Марина“ при управление на лек автомобил е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на 62-годишния нефролог Людмил Савов. Условната присъда бе обжалвана от подсъдимия и частното обвинение, и протестирана от прокуратурата. 

Малко след 7.30 ч. на 12 август 2015 г. Георги Г. управлявал автомобила си по бул.“Христо Смирненски“ със скорост, значително превишаваща разрешената за населено място.

Със 113 км/ч навлязъл в лентата, предназначена за ляв завой и за влизане в лечебното заведение. По същото време - на път за работа след като пресякъл булеварда, лекарят бил на тротоара пред входа на болницата.

В този момент подсъдимият завил волана наляво и дръпнал ръчната спирачка. Загубил контрол върху колата, тя се завъртяла, качила се на тротоара и ударила д-р Савов. 

Настоящият съдебен състав смята, че отмереното наказание „лишаване от свобода“ за 3 години е достатъчно за поправянето на подсъдимия. Апелативният съд обаче не е съгласен изтърпяването му да бъде отложено с изпитателен срок.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com