Домашен арест за банковата измамница

Служителката източила над 1 млн. лева

Домашен арест за банковата измамница | StandartNews.com

Освободиха от ареста банковата служителка, източила над 1 милион лева. Предстои Окръжната прокуратура във Варна да внесе протест в Апелативния съд срещу решението на Варненския окръжен съд.

Днес той измени мярката й за неотклонение от "Задържане под стража" в "Домашен арест", решавайки, че 38-годишната жена ще си отиде у дома с монтирано електронно устройство за наблюдение.

В съдебната зала обвиняемата заяви, че признава вината си и ще съдейства на разследването.

Наблюдаващият прокурор Светлана Данева посочи, че не е ясно къде са голяма част от присвоените пари. Според нея има реална опасност обвиняемата да ги намери и да ги използва за бягство, тъй като съгласно събраните доказателства именно тя е извършител на престъплението

Според обвинението е, че в продължение на две години касиерката много точно е обмисляла действията си и част от парите е превела в други сметки.

Средствата са били превеждани на мъж от Монтана, с когото банковата служителка се запознала в интернет. За трите години виртуална връзка тя изпращала с колети по куриерска фирма присвоените средства. Освен тях тя и баща изтеглили кредити, които също били изпращани на мъжа, както и средствата от влоговете на двамата й родители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай