Децата убили с ритници мъжа в Гъмзово заради ракия

Постоянно задържане под стража ще иска прокуратурата за трите непълнолетни лица

Децата убили с ритници мъжа в Гъмзово заради ракия | StandartNews.com

Постоянно задържане под стража ще иска прокуратурата за трите непълнолетни лица, заподозрени за убийството във видинското село Гъмзово.

Конкретният повод за посегателството срещу жертвата е възникнал скандал за продаден алкохол на трите лица. Убийството е извършено по особено жесток начин, съобщиха на брифинг от полицията и прокуратурата. Децата са удряли и ритали жертвата до смърт.

"За извършеното тежко престъпление са установени и задържани 3 лица. Повдигнати са обвинения за извършено убийство. Днес ще бъде внесено искане за мярка "задържане под стража", която да бъде разгледана от Окръжния съд във Видин. Лицата са непълнолетни. Причина за престъплението е злоупотреба и употреба на алкохол", заяви Владислав Влашев - говорител на прокуратурата във Видин.

Четвъртото - 10-годишно момче, е под полицейска закрила. Тялото на 59-годишния мъж беше открито в безжизнено състояние в двора на къщата му. Младежите са известни на полицията. Били са уличавани в дребни кражби до сега. Хората в селото са потресени от случилото се.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай