Децата убили мъж, скачали върху главата му

Оставиха ги в ареста, случаен свидетел на случилото се, спрял водач на такси и повикал полиция и линейка

Децата убили мъж, скачали върху главата му | StandartNews.com

В Пловдивския окръжен съд се гледа мярката  на Исмаил Айше Асан и Митко Асенов. Те са с повдигнати обвинения за убийство, извършено умишлено в деня на изборите.

На 26 май в Асеновград две момчета на възраст 15 и 17 години срещнали мъж на 41 години от турски произход. Той бил на гости на брат си, където празнували, След вечеря, жертвата тръгнала да се прибира, но по пътя го срещнали двете момчета. Исмаил и Митко го нападнали и му отмъкнали чантата в която имало 3 лева. Удряли жертвата си в лицето и избягали. При побоя двамата счупили носа на мъжа и го съборили на земята, разказа пред журналисти прокурор Галина Мичнева. 

Исмаил Асан на 15 години и по-големият Митко Асенов на 17 си купили бутилка алкохол. След това се върнали отново на мястото, където пребили мъжа. По-малкото момче си събуло обувките и започнало да скача със все сила по главата на жертвата, а след това започнал да я души. Случаен свидетел на случилото се, спрял водач на такси и разказал какво се случва. Двамата втрещени от жестокия побой се обадили на 112. Веднага била изпратена полицейска кола и екип на спешна помощ.

Лекарите обаче само констатирали смъртта на 41 годишния мъж. Прокурор Галина Минчева уточни, че 15-годишният Асан има редица криминални прояви зад гърба си, въпреки крехката си възраст. Извършвал е кражби, грабеж, а сега и убийство, сочи справката от Детска педагогическа стая. По-големият Митко, също има кражби, но не е осъждан. Убийството е извършено по особено мъчителен начин за жертвата и особена жестокост. Тя е починала от удушаването, защото е била счупена подезичната кост. Аутопсията е установила още, че в белите дробове на починалия е имало кръв от счупването на носа. Установено е, че докато Асан е убивал жертвата си, Митко безучастно е стоял встрани и е гледал. Не се е опитвал да го спре.

Двамата, освен, че са откраднали 3 лева от жертвата си са взели ключа и чипа от апартамента и кооперацията на убития. Отключвали са апартамента и са влизали вътре, но не е ясно дали от там са задигнали нещо. Опитали са се да заблудят разследващите, като са казали, че намерените ключ и чип са на бабата на Асан.

Има опасност да се укрият и да извършат ново престъпление, затова държавното обвинение иска постоянен арест. Двамата не разбират в съда за какво става въпрос. Когато ги попитаха искат ли отвод на някой от съдийския състав, отговорили, че си искат прокурора, вместо адвоката. Асан заяви, че държи в залата да присъстват майка му и баба му, с които нямал връзка от деня на ареста и според него, те не знаели къде се намира. Очаква се магистратите да установят постоянен арест. Днес в съда двамата бяха докарани с белезници. В момента се гледа мярката им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай