"Кротки" ученици замерят камиони на АМ "Тракия"

Свидетел на опасната ситуация става шофьор, който веднага сигнализира в социалните мрежи

"Кротки" ученици замерят камиони на АМ "Тракия" | StandartNews.com

На магистрала "Тракия", деца хвърлят камъни и бутилки срещу автомобилите. Сигналът е от социалните мрежи. Има заснети и кадри, които показват, че децата използват един от надлезите на скоростното трасе. Извършителите са установени и са на възраст между 14 и 15-годишна възраст. Те хвърляли камъни от надлеза, свързващ пловдивските села Радиново и Бенковски. Децата обяснили на разследващите, че им била интересна реакцията на преминаващите автомобили, когато към тях политали предмети, съобщи Нова телевизия.

Свидетел на опасната ситуация става шофьор, който веднага сигнализира в социалните мрежи със следния пост: "Внимание! Момчета на около 15-16 години. Застанали на моста над АМ "Тракия" между двете бензиностанции на 118 километър. Хвърлят предмети по преминаващи МПС-та, предимно по тирове, в посока София".

Ден по-късно полицията тръгва по следите на децата. По данни на разследващите децата се събирали на моста вечерно време и замеряли с пластмасови бутилки и камъни преминаващите отдолу по магистралата превозни средства.

Оказва се, че децата са от близкото село Радиново. Ученици между 14 и 15- годишна възраст. Близките им отричат да са хвърляли камъни или бутилки по преминаващите автомобили.

"Единствено, което казаха е, че са го направили, за да чуят тромбите на камионите, на кой камион са по-силни тромбите. Много възпитани, много кротки деца са", заяви Трайчо Кардашев, кмет на село Радиново.

Според шофьорите детската игра от моста е изключително опасна за движещите се със 140 километра по магистралата.

"Една чаша от кафе празна. Ами се стресираш?. В първия момент ти не знаеш, че е чаша. Да се удари в стъклото, няма да го счупи. Ти обаче се стресираш и така може да политнеш и излизаш извън пътя", посочва шофьор.

"Може да набиеш спирачки. Да се удариш в друга кола, да изхвърчиш и извън пътя", заяви друг водач на автомобил, а друг допълва: "Страшно, може до смърт да се стигне. На децата мястото им е на площадките, има паркове за тях, там не е хубаво да се хвърлят камъни".

Прокуратурата също се зае с опасната детска игра.

"Случаят е възложен на инспектор от ДПС, разговаряно е с родителите, както и с децата. Моят апел към родителите е да обръщат повече внимание на възпитанието на децата си и да им обясняват, на местата, на които се качват и където ръкомахат, правят си снимки, селфита и в някои случаи са изключително опасни и могат да доведат до опасни инциденти", каза Чавдар Грошев, районен прокурор на Пловдив.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай