Дете се храни със сламка заради куче звяр

Момченцето е с над 100 шева заради нахапвания

Дете се храни със сламка заради куче звяр | StandartNews.com

6-годишно момченце е било нападнато и жестоко нахапано по лицето и главата от домашно куче в пловдивското село Сърнегор, съобщи Нова телевизия.

Инцидентът е станал преди 20 дни, а детето е претърпяло 3-часова операция в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив и е прекарало пет дни в лечебното заведение.

Родителите на пострадолото момче разказват, че до кучешката атака се стигнало, след като тяхната съседка - собственичка на агресивното животно, дошла в двора им да пие кафе. В един момент кучето се промъкнало през дупка в оградата и легнало до собственичката.

6-годишното момче отишло да си играе с него, когато било нападнато.

Кучето захапа сина ми два пъти, аз успях да го ритна и подгоня, а собственичката на кучето взе сина ми на ръце и го вкара в къщата. След това отидохме в медицински център в Раковски и подадохме сигнал на 112.

Лекарят в Раковски ни каза, че не може да се справ с разкъсванията и бяхме препратени към Хирургиите в Пловдив. Там синът ми претърпя 3-часова операция”, разказа пред Glas.bg бащата на детето Иван.

Майката Таня допълва, че вече три седмици синът й се храни със сламка, а белезите ще останат за цял живот. Тя иска възмездие и кучето да бъде умъртвено, защото има няколко нападения над други хора от село Сърнегор.

В медицинската експертиза е записано, че телесната повреда е лека, но може да се промени след финалния преглед.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай