Депресия погуби наш агент в САЩ

Депресия погуби наш агент в САЩ | StandartNews.com

Перник. Пенсиониран разузнавач на 78 години се обеси в наследствената си къща в пернишкото село Ярджиловци. Стойчо Кръстев издебнал последната си съпруга да излезе от дома им и си сложил примката. Това е вторият му опит за самоубийство, този път успешен.

Бившият разузнавач заживял в Ярджиловци, след като се пенсионирал. Преди това обикалял света като разведка от Първо главно управление на Държавна сигурност. Дълги години е работел в САЩ и Германия. Твърди се, че съвместно с КГБ е участвал в кражбите на икономическа информация и технологии в годините на студената война.

С голяма пенсия в Ярджиловци разузнавачът успял да постегне старата къща. Всички в селото му викали Бохема, защото не пропускал да събере местните и да почерпи в кръчмата. Интересувал се от политиката, а сред темите му винаги присъствали сривът на СССР и падането на Берлинската стена. Зад гърба си имал няколко брака, разказвал истории от чужбина, винаги бил конте и се обличал добре.

Кръстев живеел нашироко, но напоследък го налегнали болести и той изпаднал в депресия. От началото на лятото се затворил в къщата си и почти не излизал. Съселяните му го посещавали в двора, където сядали на раздумка. Дни преди да сложи край на живота си обаче не допускал никого близо до себе си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай