Бургазлия върти бардак с ученички

Антимафиоти закопчаха бандата и главатаря за организиране на трафик на хора

Бургазлия върти бардак с ученички | StandartNews.com

Антимафиоти разбиха бардак с ученички. Момичета на възраст от 15 до 25 години заработвали по морето, а печалбата отчитали на бургазлия.

Трима мъже и една жена са задържани по подозрение, че са организирали трафик на хора, съобщи МВР. Сред тях е и организаторът на групата – 50-годишен мъж от Бургас. За него са работили 41-годишен негов съгражданин и семейство от Сливен – мъж на 31 години и 24-годишната му съпруга.

В хода на разследването антимафиотите установили, че мъжете превозвали и охранявали компаньонките. Жената от бандатата пък била натоварена да склонява момичетата. Те били подбирани от различни градове на страната, а в Бургас отсядали по квартири. Работели само през деня, затова и родителите им не подозирали за бойното им кръщене в най-древната професия.

Момичетата били наясно с бъдещите си задължения, уточняват от полицията. Те постъпвали на „работа” с уговорката заработеното от тях да се дели наполовина. На по-късен етап обаче процентите се променяли, за да достигнат до 70% за сутеньора и 30% за компаньонките.

До момента пред съдия са разпитани 18 свидетелки на възраст между 15 и 25 години, сред които непълнолетните са пет. По техни сведения „работели” в импровизирани клубове в централната част на Бургас. През летния сезон били настанявани в квартири и упражнявали дейността си и в къмпинг край Созопол. За час стандартна услуга тарифата им била 100 лева. В цената не влизали транспортните разходи и наемът за предоставеното помещение. За половин час тарифата падала на 60 лева а „промопакетът” за сезона бил 400 лева за 6 часа. Някои от тях употребявали марихуана, за да бъдат по-отстъпчиви пред желанията на клиентите.

При проведените от служителите на отдели "Борба с организираната престъпност" претърсвания на жилищата, ползвани от четиримата задържани, са иззети множество мобилни телефони, СИМ карти, компютърни конфигурации с материали с порнографско съдържание, визитки на момичета на повикване, сексуални артикули и наркотични вещества.

Действията по разследването продължават.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай