Бомба. Гешев: Хванат е незаконен внос на оръжие

Главният прокурор съобщи ексклузивна новина

Бомба. Гешев: Хванат е незаконен внос на оръжие | StandartNews.com

Главният прокурор на Република България съобщи бомбастична новина. Предотвратен е незаконен внос на голямо количество оръжие и боеприпаси, разкри Иван Гешев.

"Поздравления за действията на митническите органи и на колегите от ОП- Хасково", похвали службите Гешев.

"Осигуряването на добър контрол, като външна граница на ЕС, е приоритет в ежедневната работа на правоохранителните институции", написа обвинител номер едно в Twitter., .

Оръжието и боеприпасите са задържани при опит за контрабанда от Турция у нас за страна от Западна Европа, на 5 април през ГКПП "Капитан Андреево". Това бе обявено по време на съвместна пресконференция на граничния пункт, окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов и зам.-директорът на Агенция "Митници" Георги Александров.

"Става дума за 186 пистолета от различни марки и 7475 патрони от различни калибри. Те са открити при проверка на микробус с френска регистрация, в който сам е пътувал френски гражданин от турски произход, роден през 1980 година", уточни Стоянов.

"След сканиране с рентген контрабандният товар бе открит още на различни всевъзможни места в превозното средство, включително и в горивния резервоар", допълни той.

"Предполагаемият трафикант е задържан първо за 24 часа, а след това за 72 часа, като са му повдигнати обвинения. В съда е внесена мярка за неотклонение "задържане под стража", отбеляза Иван Стоянов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай