Блъснатият от сънародник българин почина в Чикаго

Виновният за катастрофата ще бъде съден за убийство по непредпазливост

Блъснатият от сънародник българин почина в Чикаго | StandartNews.com

Чикаго. 31-годишният Ивайло Иванов от Разград, който в началото на миналата седмица бе блъснат от сънародник на паркинг в Чикаго, почина в американска болница. Катастрофата стана пред заведение, предпочитано от българската диаспора.

След купона Иво и 25-годишният Станимир Дойчев от Елхово излезли заедно от бара, където се сервирали бира и пилешки крилца. На паркинга в Шилер парк Станимир се качил в колата си и блъснал паркиран автомобил, който ударил намиращия се на асфалта негов сънародник.

Според лекарите голяма част от мозъка на разградчанина е бил повреден от тежката травма и шансовете му да живее още при постъпването в клиниката са били не повече от 5%, съобщава сайтът "БГ войс", който се списва в Чикаго. Обвиненият за случилото се Станимир Дойчев е задържан. Прокуратурата е поискала 50 000 долара гаранция, неговите адвокати вече са внесли 5 000 долара и той е пуснат от ареста. Българинът най-вероятно ще бъде съден за убийство по непредпазливост.

Причините за случилото се остават неясни. Станимир твърди, че инцидентът е станал случайно, защото той е загубил контрол над колата си. Разследващите обаче проверяват улики в социалната мрежа Фейсбук, свързани с инцидента. Часове след катастрофата Станимир е написал на стената си, че харесва ударената си кола, придружено с възклицанието "Надявам се да умреш, лайнар". Необичайният постинг обаче е бил изтрит бързо от профила му. Щатската полиция вече е отправила искане до Фейсбук да й бъде предоставена пълна извадка от профила на Станимир Дойчев. Законите в САЩ допускат подобна процедура, когато се разследват углавни престъпления.

Междувременно майката на Ивайло вече е пристигнала в САЩ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай