Биляна Петрова: Заплашиха ме, че съм труп, ако не кажа нужното

Твърдо не сме взимали подкуп, твърди заместничката на екскметицата Иванчева

Биляна Петрова: Заплашиха ме, че съм труп, ако не кажа нужното | StandartNews.com

 "Твърдо не е имало подкуп и не е ставало дума да се вземат пари за лична облага. Имам различни хипотези как се е озовала тази сума в колата, но предпочитам още да не ги коментирам", това обяви пред Би Ти Ви Биляна Петрова - заместничка на отстранената кметиза на столичния район "Младост" Десислава Иванчева. В събота двете жени, подсъдими за получаване на 70 000 евро рушвет, бяха пусната под домашен арест заедно с посредника в схемата Петко Дюлгеров.

В първото си интервю извън решетките Петрова цитира пред bTV заплаха, която твърди, че й е била отправена от разследващите: "Ако не кажеш определено нещо, си труп". По думите й това е само една от заплахите, които е получавала, за което вече съобщих от защитата й.

"През цялото време даваме гласност на нещата. Страхувам се за заплахите, които са отправени към адвокатите. Имало е разлепени некролози на адвокат Савова в столицата", каза още Петрова и се обърна към главния прокурор Сотир Цацаров с въпрос дали този случай се разследва.

"Бих попитала г-н Ваклин защо говори пред медиите едно, а в съда друго", коментира още Петрова твърденията на строителния предприемач, че му е искан подкуп от Иванчева и Петрова.

"Килията, която видяхте, е след ремонт. За мен няма обяснение защо не се оправят дребни неща като прозорците например. Защо трябва да има това разбиране, че преди да си осъден, трябва да минеш през ада?", така тя коментира условията в ареста.

Биляна Петрова каза, че ще изкара празниците със семейството си и ще готви защитата си, с мисълта, че след 7-10 дни може отново да бъде върната в ареста, както иска прокуратурата. 

"Искам да благодаря на съдия Хинов, че след 8 месеца прегърнах детето си, майка си. Да се върнеш при семейството си за празниците е чудесна новина. Бях забравила какво е топла вода", сподели още Петрова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай