Събота,

Безпрецедентна по размери акция тече в Костенец

От: Редактори, кадър Нова ТВ -
511
Безпрецедентна по размери акция тече в Костенец
A
A
A

„В момента в Костенец тече безпрецедентна по размери акция. Взимаме всички необходими мерки”. Това обяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов на специално свикан брифинг тази сутрин. По думите му в няколко периметъра се извършват проверки и те са блокирани.

„Специализираните части извършват проверка на всяка една постройка. Не са готови експертизите, които категорично да ни потвърдят, че извършителят е един й същ, но основната версия е такава”, каза още Ивайло Иванов. Той коментира и случая с второто убийство в града. „Сигурни сме, че убийството е станало вечерта на 14 май. То е извършено с гладкоцевно оръжие. Няма данни за влизане с взлом в помещението, където е намерен убития. Не е ясно колко време убиецът е пребивавал в дома на Валентин Петров”, каза още Ивайло Иванов.

Той допълни, че за хората, които смятат, че са застрашени, е осигурена постоянна охрана. „Нямаме доказателства, че има списъци с потенциални жертви. Ако има такъв списък, той е в потенциалния заподозрян. Не сме намирали подобна информация. Това са слухове, но сме длъжни да вземем всички мерки за сигурност”, поясни  Ивайло Иванов.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com