Неделя,

Беглецът Зайков нямал мобилен телефон

163
Беглецът Зайков нямал мобилен телефон
A
A
A

Работим по основните версии. Мислим, че издирваният за убийството в Костенец Зайков е около града или в пределите на общината - или в изоставена сграда, или предприятие. Предполага се, че той е опасен. Близките му приятели са 4 човека, с които поддържа контакт. В последната година не е имал мобилен телефон. Съзнателно е отказвал да има такъв. Нека гражданите да бъдат бдителни и внимателни. Това обяви пред Нова тв старши комисар Николай Спасов от СДВР.

"Може да е в землището на общината. Проверява се всяка пресечена местност. Надяваме се всеки гражданин да ни подава сигнали. Тези четири дни работихме доста по поведението му. В годините назад е бил активен и е създавал доста проблеми. Полицията го познава добре. Престъпленията му са свързани най-вече с кражби на автомобили и от жилища. Има изграден много тесен кръг от приятели. Това не е нещо естествено. Доста труден и асоциален е. Не е харесвал публични места и заведения", заяви още Спасов.

Криминалистът каза още, че издирваният Зайков е човек, който познава местността и е израснал тук. "Потърсили сме помощ и от ловните дружинки в района", допълни той.

Старши комисар Николай Спасов разкрива още, че снощи са получени два сигнала. Жена се е обадила около 20 часа вечерта, за да заяви, че е забелязала мъж, отговарящ на описанието на Стоян Зайчев, заподозрян за убийството на жена си в Костенец. Униформени моментално пристигнали на мястото и дори го обходили с дрон. Уви, от него нямало и следа. "Получихме и втори сигнал около 00:00 - 1:00 през нощта. В Долна Баня деца са видели човек, който се е насочил към необитавана къща. Колегите веднага са отишли на мястото, но отново не са намерили нищо", заяви Спасов. 


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички