Бегълци от интернат станаха автоапаши

Задигат три коли, катастрофират с една от тях

Бегълци от интернат станаха автоапаши | StandartNews.com

София. Двама бегълци от възпитателно училище са задържани в полицията в Самоков след серия кражби на автомобили. Младежите са с десетки регистрации за кражби и вече са осъждани.

Около 2.48 часа тази нощ на 112 е подаден сигнал, че на пътя Самоков - София в района на село Горни Окол, на средата на пътното платно, е изоставен лек автомобил. Само след няколко минути последвало повторно обаждане за двама млади стопаджии в района на Искърско ханче, движещи се в посока столицата. В 3 часа отново чрез спешния телефон е получен сигнал за противозаконно отнет от частен двор в самоковското село Доспей лек автомобил "Форд Фокус". Изяснено е, че престъплението е извършено през нощта и че в резервоара на колата е имало около 7-8 литра бензин. Служителите на реда установили, че изоставеният на пътя автомобил е именно въпросният "Форд".

Скоро двамата стопаджии са засечени близо до стената на язовир Искър. Младежите не носели документи и са отведени в РУП-Самоков за установяване на самоличността им. Оказало се, че и двамата са обявени за общодържавно издирване, след като в събота избягали от интерната в град Ракитово. Справка показала, че 18-годишният Н.М. е с повече от 20 криминални регистрации, предимно за кражби, а също и за противозаконно отнемане на МПС. Седем регистрации за кражби и една за грабеж пък са вписани в досието на 17-годишния му другар.

В хода на разследването полицаите разкрили, че през изминалото денонощие младежите са отнели противозаконно три леки автомобила. Веднага след бягството им от интерната в Ракитово задигнали "Рено Лагуна", с което се придвижили до град Костенец и го зарязали в района на животинския пазар. Вчера се насочили към самоковското село Говедарци, откъдето между 21 и 22.30 часа отнели "Лада Нива", паркирана пред дома на собственика й. Малко по-късно бегълците катастрофирали и зарязали колата 150 метра преди моста на река Искър, на пътя между Самоков и село Бели Искър. Пеш се добрали до село Доспей, където извършили третия си удар, отнемайки последния автомобил "Форд Фокус". След като бензинът свършил, те го изоставили по средата на пътя и продължили на стоп към София. Вместо това обаче са задържани в ареста за срок до 24 часа.

По случаите са образувани досъдебни производства. Разследващият екип продължава работата по документирането на цялостната престъпна дейност на задържаните.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай