Българи са арестувани в Гърция за трафик на деца

Българи са арестувани в Гърция за трафик на деца | StandartNews.com

Атина. Четирима българи - две жени на 40 и 54 години и двама мъже на 38 и 39 години, са били арестувани в Атина по обвинения, че принадлежат към мрежа за трафик на деца, съобщи гръцкият сайт Greekreporter, цитиран от Дарик радио.

 

31-годишна жена също се издирва от гръцката полиция по подозрения, че е била техен съучастник.

 

В началото на февруари 40-годишната жена се грижела за 15-дневно дете на 38-годишна жена от България. Когато майката отишла до българското консулство в Солун да уреди документите за пътуване на детето, 40-годишната българка го откраднала и предала на съучастничката си, за да го продаде за 6500 евро.

 

Няколко дни по-късно двете жени на 54 и 31 години посетили нотариус, където по-младата жена се представила за майка на бебето, за да подпише документ, даващ съгласие за осиновяването му.

 

Гръцката полиция е открила осиновителите на детето и то ще бъде върнато на биологичната си майка. Разследването показало също, че 10 дни по-рано 31-годишната жена разговаряла с двойка от България, която очаквала дете, като им предложила настаняване и ги питала дали се интересуват от продажба на новороденото.

 

54-годишната жена многократно довеждала бременни българки в Гърция, за да продаде децата им след раждането. Двамата мъже имали задачата да защитават мрежата, като ролята им била основно да заплашват родителите, за да не се оплачат или да предприемат някакви законови действия срещу членовете на групата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай