Арестуваха рецидивисти, укривали бежанци

Арестуваха рецидивисти, укривали бежанци | StandartNews.com

Четирима трафиканти на непълнолетни имигранти са били арестувани в Радомир. От пресцентъра на ОДМВР Перник съобщиха, че вчера през нощта служителите на реда са извършили арестите след действия по претърсване на гориста местност до радомирското село Радибош.

Полицаите забелязали три автомобила, които, при вида на патрулките, веднага потеглили. Разиграла се гонка, след която обаче един от автомобилите е задържан. Водачът му, 37-годишният Р.Е. от София, е оказал съпротива при ареста и се е опитал да избяга. Оказало се, че той шофира и без книжка - тя му е била отнета преди година. 

Служителите на реда ангажирали и специално обучени кучета в претърсването на района - много скоро те попаднали по следите на още двама трафиканти - А.Н. на 27 години и 19-годишният К.А. от Радомир. Последният задържан, също на 27 години, е бил арестуван по-рано през деня. 

В къщата, използвана от задържаните за укриване на нелегални имигранти, са открити 14 чужденци. Те се самоопределят като афганистанци - двама от тях са малолетни, а трима - непълнолетни. От областната МВР дирекция съобщават, че 7 от откритите имигранти са със статут на бежанци. 

Мигрантите са отведени в местното районно управление, а техните помагачи - арестувани за 24 часа. И четиримата каналджии са познати на органите на реда - имената им се свързват с кражби, наркотици, фалшиви пари, шофиране в нетрезво състояние и без книжка, унищожаване и повреждане на имущество и нанасяне на телесна повреда.

Иззети са и трите автомобила, с които рецидивистите са се движили и охранявали района, а срещу тях самите вече се води наказателно преследване. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай