Арест за българи, опитали да си убият бебето

Драмата се е разиграла в Полша

Арест за българи, опитали да си убият бебето | StandartNews.com

Семейна двойка от България е била арестувана в съобта от полицията в полския град Люблин по обвинение, че е опитала да убие 5-месечния си син, събщи говорителката на Окръжната прокуратура в града Агнешка Кемпка. Бебето е в болница в тежко състояние, сигналът за евентуално престъпление е подаден от медицинския екип на здравното заведение.

"Детето е било в много тежко състояние, сега вече е малко по-добре." - обясни Кемпка. Започналото разследване установило, че родители на момченцето са двойка български граждани - 22-годишната Атанаска Р. и 27-годишният Сашо М. Според обвинението двамата са се опитвали да убият момченцето, пише Монитор..

След задържането им Сашо М. е отказал да дава показания и не се признал за виновен по повдигнатите обвинения. В същото време майката Атанаска Р. е дала показания, според които детето не е удряно нарочно в главата, а го изтървала на пода с главата надолу.

С обвинение се е сдобила и 42-годишната баба на бебето Севджан В. Престъплението, което й се приписва е в това, че не е оказала помощ на дете, намиращо се в непосредствена заплаха за живота. Родителите на 5-месечното момченце са арестувани засега за три месеца. Бабата е с мярка за отклонение полицейски надзор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай