9 тежки автопроизшествия на Коледа

Обстановката по пътищата в момента е спокойна

9 тежки автопроизшествия на Коледа | StandartNews.com

9 тежки пътнотранспортни произшествия са регистрирани в страната през последното денонощие, 1 е загинал, а 13 са ранени. Това каза ръководителят на Националния координационен център за безопасност по пътищата главен инспектор Владислав Павликянов, предаде БГНЕС.

Павликянов увери, че в момента обстановката по пътищата е спокойна, но в края на първата серия от почивни дни имат осигурени достатъчно сили, които са в готовност да подпомагат трафика при необходимост.

„Натоварено е движението по магистрала „Хемус“ в района на тунел „Витиня“ в посока София.

Там имаме около 600 м задръстване от колона от автомобили. На място има екипи на Пътна полиция, които при нужда ще пренасочват трафика по стария път. Най-натоварено през последните дни беше по основните пътни артерии и магистралите посока изход София.

В момента движението е нормално“, обяви Павликянов и предупреди водачите да внимават в участъка между селата Бостина и Соколовци през прохода „Рожен“ поради срутване на скална маса. Поради тази причина движението се извършва само в едната лента.

Ситуацията по граничните ни пунктове също е спокойна, увери ръководителят на Националния координационен център за безопасност по пътищата. За да се гарантира сигурността от 14 до 20 часа е забранено движението по магистралите и основните пътища на тежкотоварни автомобили над 12 т.



 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай