8 арестувани при акция в Сандански, също и Чората

В целия град има засилено полицейско присъствие, включително полицаи на мотори

8 арестувани при акция в Сандански, също и Чората | StandartNews.com

При съвместна акция на полицията и жандармерията в Сандански тази сутрин са арестувани 8 души, съобщи кореспондентът на бТВ в региона.

В целия град има засилено полицейско присъствие, включително полицаи на мотори. Почти всяка кола се спира. Извършват се проверки и обиски. 90 души са проверени до момента.

Проверени са всички от контингента, във връзка със зачестилите напоследък палежи, както и всички оперативно интересни лица, свързани с търговията с наркотици. Обиски в домовете на задържаните са установили съпричастността им към определени престъпления.

Сред задържаните е скандално известният Асен А., с прякор Чората от кресненското село Сливница, арестуван многократно за разпространение на наркотици. "Гегата" е следващият, паднал в полицейски капан, съобщава Струма.

Обиските продължават, операцията също. Крими контингентът в Сандански и района трепери, тъй като щурмът е изключително зрелищен. Коли на жандармерията и полицията са навсякъде. Операцията се ръководи лично от директора на областната дирекция Д. Дойчинов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай