12 часа разлика за "Захарно петле"

Съдията умува дали да пусне обвиняемите

12 часа разлика за "Захарно петле"  | StandartNews.com

София. 12 часа ще мисли съдията от специализирания наказателенен съд Стоян Тонев дали да пусне на свобода или да остави в ареста обвиняемите по ДДС аферата "Захарно петле". На продължилото 2 часа и 20 минути заседание прокуратурата поиска и тримата да бъдат оставени в ареста заради участието в организирана престъпна група за данъчни измами.

Четиримата обвиняеми, начело със сина на известния алкохолен бос Миньо Стайков - Стайко, са нанесли щети на хазната за 2 млн. 703 хиляди лева за период от ноември 2011г. до декември 2012г. 

Според прокуратурата Стайко Стайков е давал заповеди за съставяне на фалшиви счетоводни документи на Симеон Танев, а останалите двама обвиняеми - Веселин Ранчев и Добрин Добрев, ръководили счетоводна къща на столичната улица "Галичица" 34, която бълвавала документите.

Фирмите, контролирани от Стайков изнасяли захар от Гърция, която оставала в склад на контролираната от него фирма. Сладката стока след това оставала в страната и била продавана на различни фирми. По документи захарта била изнасяна за Чехия, като по този начин фирмите неправомерно си намалявали задълженията по ДДС към хазната и така ощетявали бюджета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай