10 км джигитът от Казанлък карал в насрещното

Оставиха го за постоянно в ареста

10 км джигитът от Казанлък карал в насрещното | StandartNews.com

1

Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ постанови състав на казанлъшкия районен съд спрямо 25-годишния Пламен Друмев- Гудето, срещу когото са повдигнати обвинения за шофиране под влияние на наркотици и без да има свидетелство за правоуправление и пътно хулиганство, пише "Монитор".

Заседанието се проведе по скайп заради санитарно-хигиенните изисквания във връзка с ковидпандемията.

Криминално проявения и вече осъждан за сходни престъпления млад мъж беше задържан след рисково преследване по улиците на Казанлък преди обяд в неделя след като не спрял на Стоп – палка за проверка от пътните полицаи.

Близо 10 километра хвърчала караната от Друмев лека кола на него приятел „Опел Тигра“ по улиците и околовръстното шосе преди една от гумите да бъде спукана от куршум, изстрелян от униформените преследвачи. Беглецът направил опит да се укрие след като напуснал колата, но бил настигнат и окован с белезници.

Преди да бъде отведен в РУ „Полиция“ – Казанлък обаче върху него е било оказано насилие от страна на двама униформени полицаи, побоят е бил заснет от случаен гражданин с мобилен телефон и  клипът се разпространи с огромна скорост в социалните мрежи.

Със заповед на директора на ОД на МВР- Стара Загора още същият ден е образувано дисциплинарно производство, заснетите служители са отстранени от работа до приключване на вътрешното разследване. Материалите от него ще бъдат предадени на прокуратурата, която ще прецени дали да бъде образувано досъдебно производство.

Отстраняването на полицаите предизвика остри реакции, пред местното РУ се проведоха протести в тяхна подкрепа.

От прокуратурата припомниха, че Друмев е излязъл от затвора през 2018-а, след като е изтърпял тригодишна присъда за незаконно отглеждане на наркотични растения, новото престъпление е извършено в условията на опасен рецидив. Тези подробности ще бъдат отразени в последващо обвинение в хода на образуваното досъдебно производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай