Тези храни укрепват имунната система през зимата

Отговорите от диетолог

Тези храни укрепват имунната система през зимата | StandartNews.com

Три храни укрепват имунната ни система през зимата. Киселото зеле е една от най-полезните храни за здравето. За ползите от него говори диетологът Дария Савелиева, специалист по психологическа корекция на хранителното поведение, пише Блиц.

Тя казва, че продуктът съдържа големи количества витамин С, калий, манган и фибри, които са от съществено значение за полезните бактерии в червата. Киселото зеле, подобрявайки чревната микрофлора, може да помогне в борбата с коронавируса.

Друг полезен продукт е чесънът, който има антивирусни, антибактериални и противогъбични свойства благодарение на веществото алицин, продължи експертът. В допълнение, той също така повишава нивото на „добрия“ холестерол в кръвта и намалява „лошия“ и може да намали риска от рак на стомаха, дебелото черво, гърдата и шийката на матката.

През зимата Савелиева също препоръчва да се ядат шипки. Те съдържат витамин С и желязо.

„Проучване на шведски учени показа, че група доброволци, които са консумирали напитка от шипка в продължение на 6 седмици, са имали значително понижение на систолното (горно) кръвно налягане и нивата на общия холестерол в кръвната плазма“, отбеляза диетологът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай