Как да укрепим имунитета на децата? Съвети на експерти

Всички знаем колко лесно малките деца се разболяват, но има начини за справяне

Как да укрепим имунитета на децата? Съвети на експерти | StandartNews.com

Как да засилим имунитета на децата при сезонни заболявания? Знаем, че те са най-уязвими, пише Блиц.

Най-често срещаният пример е – детето отива на детска градина за няколко дни и след това седи болно за една седмица. Оттук нататък родителите трябва да преструктурират работата си. Ето и отговорите на експертите.

Те казват, че витамините ще помогнат в случая. Например, витамин А ще повиши устойчивостта на тялото на детето към сезонни заболявания.

Затова в диетата на децата задължително трябва да бъдат включени моркови, черен дроб, тиква и яйца.

Можете да приготвите салата от моркови със заквасена сметана, палачинки, печена тиква с масло и бъркани яйца.

Важни за детето са и витамините от група В. Те нормализират метаболизма и са необходими за производството на кръвни клетки. Тези витамини се съдържат в млечните и месни продукти, листните зеленчуци, зърнени храни и морски дарове. Освен това един продукт съдържа един витамин, а друг друг, така че диетата трябва да бъде разнообразна.

Витамин С е необходим и за имунитета. Може да се намери в пресните зеленчуци, плодове, горски плодове и билки. Те трябва да се дават на малки порции, но редовно и да бъдат подлагани минимално на топлинна обработка.

В допълнение към витамините, детето трябва да пие достатъчно течности. Най-добрият вариант е чистата питейна вода. Благодарение на нея водният баланс ще бъде в ред и същите витамини ще се усвояват по-добре.

И да не забравяме, че освен закуска, обяд и вечеря децата имат нужда от втора закуска и следобедна закуска.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай