4 хил. лв. заплата за гурме готвач

4 хил. лв. заплата за гурме готвач | StandartNews.com

Варна. Бутикови ресторанти по Южното Черноморие дават по 4 хил. лв.  за главни готвачи, усвоили тайните на средиземноморската и на руската кухня. Шефове на луксозни заведения издирват гурме майсторите още отсега, за да си гарантират ВИП клиентела за лятото.


Престижни вериги и 5-звездни хотели по морето се надпреварват в търсенето на хостеси за новия летен сезон 2014. Хубаво момиче да чака гостите със сияйна усмивка, да излъчва чар и интелигентност, да упътва туристите до исканото точно място е това, което висшият пилотаж в бранша държи да има при обслужване. Задължителното условие е владеенето на три езика - английски, руски и немски. Заплатите не са високи - 600-650 лева, но бакшиши падат задължително. Това стана ясно на проведената в сряда най-голяма студентска борса на Колежа по туризъм с участието на 25 водещи фирми и представители на туризма по цялото Българско Черноморие. На нея се наемат най-много студенти за работа през идващия сезон.

 

Борсата се провежда обичайно в края на март, но сега подрани търсенето на кадри и затова я дръпнахме по-рано, обясни шефът на колежа доц. Стоян Маринов. Сред най-търсения помощен персонал за лято 2014 си остават сервитьори, рецепционисти, работници в кухнята, портиери.

 

Туроператорът "Албена тур" търси екскурзоводи с френски, полски и английски език. Уникална за страната ни анимация пък ще смае това лято туристите в Златните и Слънчев бряг, издадоха от "Еasy Consult". Това е първото в национален мащаб развлекателно шоу, за което вече са наети 7 аниматори. Стартовите им заплати тръгват от 800 лева, но ще вадят много пари, издадоха посредниците, които пазят в тайна подробности за шоуто по настояване на автора на проекта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай