Събота,

Защо се увеличават случаите с COVID-19

От: Стандарт -
Защо се увеличават случаите с COVID-19
A
A
A

Основният фактор за повишените случаи на COVID-19 е нашата отговорност. Не трябва да чакаме някой сам да ни налага правила, сами трябва да знаем, че има вирус и той е сред нас. Не може болен човек и такъв със симптоми да се разхожда в обществото. Това сподели в сутрешния блок на БНТ пулмологът д-р София Ангелова.

,,Сега е лято, нека да гребем с шепи от него, за да подобряваме имунната си система, но заедно с това трябва да спазваме и мерките – да избягваме близките разстояния, както и местата със струпване на много хора. Необходимо е да имаме висока хигиена'', допълни д-р Ангелова.

През лятото стихват респираторните вируси, тъй като намаляват своята вирулентност. Но не трябва да забравяме, че тези два мутанта на вируса са сред нас и ние трябва да бъдем отговорни.

Вирус има и той търси слабото място, така че да се пазят най-вече възрастните хора, каза още лекарят и добави, че маските са изключително полезни за затворени помещения.

,,Не всеки, който кашля, има коронавирус. Може да има просто сезонна алергия, например. Доказването на COVID-19 става чрез тестуване'', разясни в заключение пулмологът.

 

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички