Неделя,

Защо ни трябва трета доза ваксина? Д-р Симидчиев проговори

От: СТАНДАРТ -
720
Защо ни трябва трета доза ваксина? Д-р Симидчиев проговори
A
A
A

Трета доза ваксина ни е необходима, за да ни пази от Омикрон. Това заяви пред Нова тв пулмологът и депутат от „Демократична България”д-р Александър Симидчиев.

Дори хората с повече антитела ще се заразят с новия вариант на коронавируса – Омикрон, ако не са напълно ваксинирани, включително с бустерна доза, категоричен бе експертът.

Той е подчерта, че ако ваксиналното покритие у нас се покачи, това ще доведе до драстично намаляване на заболеваемостта. „В държавите с повишена заболеваемост, но и голям брой ваксинирани граждани, няма покачване на смъртността. Ваксината не може да предотврати заразяването, но може да предотврати усложненията и фаталния изход”, каза д-р Симидчиев.

Той подкрепи идеята на правителството да дава финансови стимули на ваксинираните пенсионери, Но подчерта, че на страната ни е нужен по-устойчив план за справяне с пандемията.

„Аз съм привърженик на позитивната мотивация. Но трябва преди всичко да се организира добра информационна кампания, хората да имат правилно разбиране по темата и да могат да вземат мотивирани решения”, коментира д-р Симидчиев.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com