Забраняват сватби и кръщенета в Благоевград

Няма да се поставят КПП-та и да се затварят училища

Забраняват сватби и кръщенета в Благоевград | StandartNews.com

Без КПП-та в Благоевград, без сватби и кръщенета и с отворени училища. Това обяви кметът на града Румен Томов след проведено заседание на Общинския кризисен щаб, пише infomreja.bg. За 14 дни ще ограничим провеждането на масови мероприятия като сватби, кръщенета и всичко от този тип. Ще обърнем внимание на общинския пазар за спазване на мерките, тъй като там не се спазват. Ще възстановим съобщението по уредбата в централните улици за спазване на мерките, каза Томов.

Обсъждахме много мерки, но решихме, че не са подходящи за този момент. Ако има ръст на заразените, тогава ще ги приложим. Обсъждахме носенето на маски навън, но не се прие, допълни градоначалникът.

По негови думи, състоянието на служителите на Ансамбъл „Пирин“ е добро. От 83-ма служители, 23-ма са с положителни проби. Всички са под карантина. Според Томов, Благоевград води класацията, защото в областта пробите са най-голям брой от цялата страна. Може би това е една от причините, без да омаловажаваме обстановката. Имаме ръст с 25% на заболелите за 3-4 дни.

На призива на здравния министър да не се пътува до Благоевград (и Търговище), кметът отговори:Ще призова да се влиза и излиза от Благоевград, защото това е едно от изказванията, които не са много добри, както за Благоевград, така и за държавата. След като в цялата държава се спазва мерките, то Благоевград да не е зона с особено внимание. Мисля, че е крайно неуместно да се правят изявления от високопоставени хора, защото ние не сме в кризисна ситуация, коментира думите на министъра кметът. „Ми дайте да го затворим и всички да стоим вкъщи“, иронично заяви Томов. Няма да се поставят КПП-та и да се затварят училища, всичко работи в нормалния си вид, категоричен бе Румен Томов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай