Събота,

Връща ли се заразата? Страховити новини от Китай

От: Редакция -
3782
Връща ли се заразата? Страховити новини от Китай
A
A
A

Китай наложи строга карантина на няколко милиона души в опит да ограничи най-интензивното разпространение на коронавирусната инфекция от две години насам.

Над 4 хиляди новозаразени са регистрирани в Китай за последното денонощие, като две трети от тях са в провинция Цзилин, на границата с Русия и Северна Корея. Вторият по големина град в провинцията с население от 4 и половина милиона беше поставен под строга карантина за три дни, съобщи БНР.

Столицата Чанчун също затегна мерките и нареди на хората да не напускат домовете си. От 11 март 9-те милиона жители на Чанчун имат право да излизат само веднъж на два дни, за да си купят храна.

Град Таншан, източно от столицата Пекин, спря всякакво движение на превозни средства за 24 часа, считано от днес, и ще тества всичките 7 милиона и 700 хиляди жители.

Китайските власти прибягват отново до драконовски мерки срещу Covid-19, след като вчера бяха регистрирани първите два смъртни случая след повече от година. Бързото разпространение се дължи на по-заразния вариант Омикрон на вируса, който успешно заобикаля повечето мерки, налагани досега. 

Междувременно у нас от понеделник, 21-и март отпада изискването за зелен сертификат.

ВИЖ ОЩЕ: Край! Зеленият сертификат пада до часове, какво се променя

От 29-и март се планира да спре и тестването на учениците.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com