Витанов със страшна прогноза за деня на изборите. А за Коледа?

Все още не излизаме от долината на плача, каза експертът

Витанов със страшна прогноза за деня на изборите. А за Коледа? | StandartNews.com

Все още не излизаме от долината на плача. Защото макар тенденцията на увеличаване на новите случаи на ден да се пречупи, имаме продължаващо увеличаване на смъртността и броя на хората в интензивни отделения. Това заяви топ математикът проф. Николай Витанов в интервю за бТВ. Той бе категоричен, че до изборите на 14 ноември пълен локдаун няма да има. Но направи страшна прогноза за самия ден на вота.  Очаквам пик точно на 14 ноември, алармира математикът. И загадъчно каза, че това развитие е „поднесено на Румен Радев за президентските избори”.

"Никой не харесва числата, защото те не лъжат.", каза бившият член на Националния оперативен щаб, който бе разпуснат от служебното правителство на Радев през март.

"Получи се един информационен вакуум, та ако не беше моя профил във фейсбук, хората въобще нямаше да знаят какво става.", каза още Витанов. И допълни: "Аз вдигнах рейтинга на математиците в България.".

Ако до края на ноември новозаразените паднат под 2000 души и българите несе отпуснат и продължат да спазват стриктно противоепидемичните мерки, можем да посрещнем малко по-спокойна Коледа, каза Витанов.

„Ще се пречупят все пак нещата и ще тръгнат надолу. Докато Пловдив и Ловеч не светят в тъмночервено, няма да има локдаун", прогнозира експертът. Той е много скептичен за резултатите от връщането на децата и учителите в класните стаи.

"Събирането на много хора на едно място е изключително опасно.", категоричен бе проф. Витанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай