Витанов успокои за празниците

След Нова година ще имаме проблем, предупреждава математикът

Витанов успокои за празниците | StandartNews.com

Кратка информация за оперативната обстановка за България по отношение на пандемията COVID-19 за 2-ри декември даде математикът от БАН проф. Николай Витанов във Фейсбук.

"Омикрон варианта на вируса - индикаторите казват, че още го няма в България или ако го има, е дълбоко скрит под доминацията на делта варианта. Системата за ранно предупреждение на Витанов не го засича. Няма го още или ако се е явил, са единични случаи без особено значение за момента. Тук да ви напиша нещо. Няма де се плашите - няма го Омикрона в България. Питате ме за количествени оценки. Мога да ги направя, но предпочитам да изчакам да дойде вариантът тук. Защо не бързам. В Южна Африка населенето е по-младо, на него новият вариант му действа по един начин. Тук доста хора са 60+. Вариантът ще води до други резултати.

Искам да видя как ще тръгне и дали ще тръгне съгласно педварителните изчисления, които съм направил. Второ - очертават се спокойни празници - нека други ви плашат какво ще е след Нова година. Аз съм казал само, че след Нова година ще имаме проблем. Но да изтикаме дотам", пише математикът в социалната мрежа.

Вижте и целия анализ на проф. Витанов:

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай