Витанов посочи цената на човешкото тяло

Пазете се и си гледайте интереса

Витанов посочи цената на човешкото тяло | StandartNews.com

Проф. Николай Витанов публикува на фейсбук профила си "кратка информация за оперативната обстановка за България по отношение на пандемията COVID-19 за 18 октомври 2021 г.". Според него, следващите две седмици ще бъдат тежки.

"Тази информация е за хората, които искат да знаят какво очаквам, че ще се случи с пандeмията в близките дни.Информацията е такава, каквато излиза от компютрите. Добро или лошо, това излиза, това ви пиша.

Какво да ви пиша - пращим от акъл. Изхвърлят се ваксини, а болниците са препълнени. Това е положението.Развитието е според очакванията. Очакванията са: оформяне на вторичен пик на вълната и висока смъртност.

Очакват ни две тежки седмици. За тези, които редовно четете тези сводки, това не е никаква изненада. Пазете се, това е.Картите за днес не показват успокояване на обстановката. Параметрите на моделите растат. Много ми се иска да напиша нещо разтушаващо  за обстановката, но тогава още утре числата ще ме опровергаят

Натискът върху здравата система няма да отслабне тази седмица. Броятна активните случаи, хоспитализациите и случаите за интензивни отдилиния се очаква да расте.Човешкото тяло е скъпо нещо - застрахователната му стойност е над 10 милиона евро. Пазете си го, то ви осигурява живота и здравето. Не се ловете на приказки, че е добре да живеете безхаберно и да се заразявате.   Гледайте си интереса." 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай