Лъчо Танев: У нас се стреснахме, в Испания и Италия - не

Това каза футболният ни мениджър номер едно Лъчезар Танев

Лъчо Танев: У нас се стреснахме, в Испания и Италия - не | StandartNews.com

Футболният мениджър Лъчезар Танев даде специално интервю за Дарик радио, в което сподели своето мнение за ситуацията в Испания, където живее агентът.

"Ако гледаме Европа, бих казал, че Испания е новата Италия. В световен план в САЩ много бързо нарастват. Ситуацията е тъжна, както е по света с коронавируса. Подтиснатост има. Аз не мога да си отговоря на всичко, но виждате колко е неподготвен света за една пандемия. Това е грижа на хората, които управляват и големите страни.

Всеки бе тръгнал да преследва своите цели и не се взимат сериозни мерки в здравеопазването. Не е моя вина, това е вина на хората, които водят света нанякъде, където и аз не знам. Не може с такива технологии да не сме готови за един вирус и да не се намери лекарство или ваксина. В какъв свят живеем, хора?

В Испания са почти 50 хиляди заразени. На 15 март тръгнах от София и предпочетох да дойда тук при семейството ми. За 2 седмици от 5 станаха 50 хиляди. Взеха се бързи и адекватни мерки в България за разлика от Испания.

Малко подцениха ситуацията. Системата в Испания е по-бавна. Има много провинции, една има едно мнение, друга друго. Като начин на живот Испания и Италия са по-мудни. Не обръщат внимание толкова.

Испанците се стреснаха преди 10 дни. В Каталуня са изпълнителни хората и трудно ще видиш човек по улицата. В Мадрид има най-много заразени и жертви.

 После е Риоха, където има 350 хиляди души, но процентът е висок на заразени от коронавирус. После е и Каталуня, където са близо 10 хиляди. 1/5 от заразените са в Каталуня.

Природата ни даде лош пример. Главите ни отхвърчаха във въздуха и не гледаме реално върху нещата. На Меси или Роналдо не е решаващо дали даваш 50 или 100 милиона заплата, защото те носят успехите. На футболисти със средна класа се дават между 2 и 15 милиона, а такива са много, което е проблемът. Те се наричат посредствени.

Всички ще бъдат засегнати независимо от загубените си приходи. 30% от Валенсия са заразени от мача срещу Аталанта в Бергамо. Неправилно решение. Китай и Русия много по-бързо се оправиха от демократичната Европа", завърши Лъчо Танев пред Дарик радио.

Начинът на поздравяване в двете страни предразполага към по-лесно заразяване. Бързо се разцелуват като се видят. Хората в България може да са притеснени от мерките, но това е правилният път. Когато имаше 8 или 10 заразени в България, се взеха извънредните мерки, което бе правилното.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай